Dobro dosli na  Begic.dk

Dansk Bosanski

Begic.dk

 

Ostale Informacije

    Brzi  Linkovi

 

 

DR-mad

Alletiders kogebog

Arla recepti

Rema1000-opskrifter

Maduniverset

Vi skal spise

Mange gode opskrifter

GoCook

 

Bosanski kuhar

Hrvatski kuhar

Balkanski kuhar

Coolinarka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Claus Meyers store gulerodsbrud

 

Meyers store gulerodsbrud
50 g gær
2 dl kærnemælk
3 dl varmt vand
200 g sigtet speltmel
ca. 800 g hvedemel
75 g rørsukker (Note: kan skæres lidt ned)
15 g salt
75 g blødt smør

2 æg
150 g solsikkekerner
4 store, groftrevne gulerødder

Opløs gær i kærnemælk og varmt vand (mixet sammen bliver det "lillefinger-varmt"/lunt og dermed ødelægger det ikke gærets hæveevne). Rør mel, sukker og salt i og ælt dejen sammen. Ælt herefter smørret ud i dejen (jo blødere, jo lettere - man kan give smørret nogle korte intervaller i mikroovnen, hvis man er utålmodig ... som jeg). Ælt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve ca 1 time et lunt sted og tildækket.

Nu tages dejen forsigtigt ud på et let meldrysset bord. Lav en hulning, hvor de let sammenpiskede æg hældes ud, solsikkekerner og gulerødder hældes også i hullet.
Fold nu dejen op omkring æg, rødder og kerner. Arbejd dejen igennem ved at hakke den/skære den igennem med en stor dejskraber/spartel, indtil massen er godt blandet sammen.

Sæt nu store klatter på bagepapir. Jeg fik 14 stk ud af denne mængde.

Lad bollerne efterhæve i endnu ca 1 time.

Bag ved 220 grader. Sæt gerne et lille fad med vand i bunden af ovnen, for at skabe noget ekstra damp.
Bages 15-20 minutter - til de er gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden

 

 

 

 

 

Copyright ® 1999-2014 Begic.dk  
Begic.dk